Paparan Paling Seksi Sakti | Skrin 1280 x 800 | Browser Mozilla Firefox | OS Ubuntu Linux

Friday, August 13, 2010

AL-FATH: RAMADHAN, PUASA DAN TARAWIH

*Risalah al-Fath edisi 005

RAMADHAN, PUASA DAN TARAWIH
~Bahagian 1~

Alhamdulillah, segala puji dan syukur dipanjatkan kepada Allah S.W.T, Tuhan sekalian Alam. Selawat serta Salam ke atas Nabi Muhammad S.A.W, para keluarga Baginda, para Sahabat, Tabi’en, dan seterusnya kepada mereka yang memperjuangkan Islam dan tuntutannya; Dahulu, Kini dan Selamanya.

Sebagaimana dimaklumkan dalam edisi sebelum ini, Risalah al-Fath akan mula membuat pengisian mengenai Ramadhan dan Puasa secara ringkas dan berperingkat. Contohnya, aspek sejarah, hukum, adab, dan bacaan-bacaan terpilih yang berkaitan dengan keduanya seperti niat berpuasa, sahur, dan yang lain. Sebagai bonus, Risalah al-Fath juga akan menyentuh pengisian mengenai solat Tarawih.

Bermula edisi ini, reka bentuk antara-muka Risalah al-Fath berubah wajah agar tampil lebih kemas, padat dengan maklumat, menarik dan segar sempena menyambut ketibaan bulan Ramadhan yang tinggal beberapa hari sahaja lagi. Mudah-mudahan, kita semua dapat dipertemukan dengan Ramadhan, bulan di mana dipermulaannya Rahmat [belas-kasihan], dipertengahannya Barakah [keberkatan], dan dipenghujungnya Maghfirah [keampunan].

Sampai ketemu lagi di edisi yang seterusnya, wassalam. ~MSS

~Muat turun versi penuh Risalah al-Fath di Menu [Kolum tengah]:

"Risalah Masjid al-Fath, Tenom" 

No comments:

Post a Comment

Saya mengalu-alukan komentar anda semua. Terima Kasih!