Paparan Paling Seksi Sakti | Skrin 1280 x 800 | Browser Mozilla Firefox | OS Ubuntu Linux

Sunday, August 29, 2010

Sungkai Ex-SMATS 2010

Agak nostalgia tulisan kali ini.

Aku cukup gembira bila melihat kenalan semasa di SMATS dulu, bertemu dan buat aktiviti beramai2. Bila bertemu ramai2, dan ada aktiviti yang dibuat hatta minum2 kupi di kedai pun sudah dikira reunion.

Setahu aku, ini antara aktiviti sungkai [berbuka puasa] Ex-SMATS yang pertama di semenanjung secara 'besar2an'. Mungkin ada yang lain, tapi luar dari pengetahuanku. Mungkin juga sungkai itu tidak dibuat secara terbuka.

Pada 25.09.2008 - lebih dua tahun yang lalu - juga ada aktiviti sungkai Ex-SMATS. Aku kira, ini yang pertama kali dibuat. Empat tahun selepas generasi pertama keluar meneruskan 'pengajian' di luar kehidupan SMATS.

Aku sertakan beberapa keping gambar buka puasa tersebut, sebagai gamitan memori. Selebihnya, boleh dilihat di profil Friendster ku ;)

Sebelum berbuka..


Semasa berbuka..


Semasa menanti hidangan, hua2.


Buka puasa ini dibuat di Restoran Sempelang, Sinsuran, Kota Kinabalu.

Baru2 ini, sungkai Ex-SMATS datang lagi. Kali ini, di semenanjung. Tempatnya, Restoran Chicken Rice Shop, Lembah Klang [Mid Valley], Kuala Lumpur. Dari gambar2 di Facebook yang aku tengok, ianya cukup meriah. Lebih2 lagi ianya diserikan dengan kehadiran dua 'orang kuat' SMATS, iaitu Ust. Abdullah Mad Din, mantan Pengetua SMATS [2000-2004] dan Ust. Kamarulzaman Ideres, guru Bahasa Arab [2000-200x]. Maaf nda ingat bila ust. Kamal pindah, ehe.

Aku pasti ianya adalah inisiatif dan kerja keras para Ex-SMATS yang berada di semenanjung. Apa yang membanggakan, ianya dirancang tanpa melihat batasan pelajar-bukan pelajar, dan juga generasi [batch]. Asal pernah di Ex-SMATS, semua dijemput sama. Begitu lebih baik, jika rancangannya adalah terbuka.

Sungkai Ex-SMATS di Semenanjung pada 27.08.2010


 Mantan Pengetua pertama SMATS, Ust. Abdullah [tengah]. Ust. Kamal, sebelah kanan dan Zulhilmi Jabli [1st Batch] di sebelah kiri [membelakang].


Kredit untuk Ilzan Natul Padli, [2nd Batch] sebab sudi beri izin untuk ambil gambar, ehe.

Insya Allah, pada selasa ini bersamaan Hari Ulangtahun Kemerdekaan 31 Ogos, juga akan dibuat satu lagi majlis sungkai Ex-SMATS di Kota Kinabalu. Kali ini, di Novotel KK 1Borneo. Diusahakan oleh Affendy Derisa [1st Batch]. Maklumat lanjut, bolehlah tengok screenshots ku ni.

Maklumat lanjut, hubungi Fendy segera.


Aku mau datang juga.. kalau dibuat 30hb, ehe.


Apapun, SYABAS dan TAHNIAH atas penganjuran dan usaha yang telah kalian laksanakan. Semoga, di masa akan aktiviti kita Ex-SMATS bertambah mantap. Pada yang terlepas peluang, moga berpeluang lagi untuk turut serta memeriahkan. Rajin2lah saling berhubungan di kalangan Ex-SMATS.

Moga suatu masa nanti, aktiviti Ex-SMATS dapat dipelbagaikan lagi dan terus mekar segar di balik imbauan kenangan yang semakin jauh berlalu.

Selamat Berpuasa dan Selamat Berbuka Puasa.
 
Salam Ramadhan 1431 Hijrah dan Salam 1SMATS.


Mohd. Samizul bin Samad
Tenom, Sabah
29.08.2010

No comments:

Post a Comment

Saya mengalu-alukan komentar anda semua. Terima Kasih!