Paparan Paling Seksi Sakti | Skrin 1280 x 800 | Browser Mozilla Firefox | OS Ubuntu Linux

Friday, November 26, 2010

Selamat Datang www.samizul.net!

Assalamua'laikum w.b.t dan Salam sejahtera semua..!

MAAF sebab lama tiada kemasan terkini. Faham-fahamlah kalau orang 'office hour' ni, ehe.

Tulisan kali ni ringkas ja. Aku cuma mau buat pengumuman rasmi lagi akan perubahan yang dioperasikan ke atas laman blogku ini. 

Imbas kembali, operasi pertama yang aku lakukan ialah menukar template. Template umphh dari pihak ketiga [Wordpress Theme] kepada template ringkas oleh Blogspot. Selain untuk mendekorasi perabot-perabot mewah yang ada, ianya juga bertujuan untuk mempercepatkan tahap penayangan [loading] kandungan blog. Jadi, aspek kekemasan, keteraturan dan daya tarik ditekankan di situ. Supaya, tamu cepat-cepat datang masuk bertamu dan nda putus-putus berkunjung, ehe.

Perubahan kedua ialah, operasi menaik taraf nama Domain blog ku ini kepada suatu nama yang baharu, yang tampak sebagai Blogger 'elit dan profesional', muahua3! XD Benda ini sudah lama aku dambakan. Masuk tahun ketiga menjadi Blogger rasanya sudah cukup lama untuk menumpang di domain Blogspot..

Kenangan yang sempat dirakam..


Apa itu Domain? Kenapa perlu tukar? Macam mana mau tukar? Kalau ingin lihat jawapannya di sini, janganlah ketinggalan untuk bertanya atau Follow kemasan terkini [update] dari blog ini ya.. Bookmark atau langgan [subscribe] Newsletter. Newsletter tu ada di atas, ehe.

Sampai sini dahulu. Aku ada tugasan besar lagi. Walaupun cuti sekolah, tetap juga sibuk tu ada, ehe. 

Akhir kata, dengan lafaz Bismillahi walhamdulillah, aku merasmikan nama baharu blog ini dari msslawliet.blogspot.com kepada www.samizul.net. Senang-senang, ubahlah pautan URL atau alamat tu ya.. Setakat ni kalau masuk URL msslawliet.blogspot.com, ia akan diajukan terus [redirect] kepada URL www.samizul.net juga. Jadi, tiada masalah untuk akses.

Selamat datang dan berkunjung ke 'rumah baharu'..! ;D


Nota: Jangan lupa untuk membaca tulisan akan datang. Ada sesuatu yang istimewa pasal petukaran nama Domain ini. Yeah! ;D

Nota: Nda tau kenapa ada 'www' tu.. Kalau tiada 'www', nda dapat masuk laman, uhu.  

No comments:

Post a Comment

Saya mengalu-alukan komentar anda semua. Terima Kasih!