Paparan Paling Seksi Sakti | Skrin 1280 x 800 | Browser Mozilla Firefox | OS Ubuntu Linux

Friday, December 24, 2010

MENJELANG MINI GATHERING [03]

Bebelanku sempena Mini Gathering ExSMATS 2010

Baca siri yang sebelumnya: [Siri 02]


SIRI 03

Aktiviti Mini Gathering ini merupakan penutup bagi aktiviti alumni SMATS. Perlu diingatkan semula, walaupun aku menggunakan perkataan "Alumni SMATS", jangan tersilap fikir bahawa ianya dianjurkan oleh sebuah badan persatuan atau sebelum ini dikenali sebagai PASMATS.

Di sini, tidak wujud "persatuan". Apa yang wujud ialah sebuah "kesatuan".

Kesatuan membentuk sebuah organisasi untuk memudahkan urus-tadbir.

Aktiviti ini tidak perlu nama dan jenama sebuah persatuan. Sekurang2nya buat masa sekarang.

Lagipun, ianya hanyalah aktiviti santai. Ia peluang untuk sesama warga SMATS berkumpul. Warga SMATS adalah mereka yang masih berada di SMATS, dan juga mereka yang sudah bergelar alumni. 

Target peserta untuk Mini Gathering ini bersifat separa terbuka. Maksudnya, penganjur ingin melihat maklum balas dan reaksi dari kelompok pelajar dahulu. Sama ada masih bergelar pelajar SMATS atau bekas pelajar SMATS. Namun, setahu aku aktiviti kali ini macam 100% alumni atau bekas pelajar SMATS. Majoriti dari Generasi Pertama.

Aktiviti ini sudah lama dibuka untuk perbincangan. Gerak kerja yang serius hanya bermula Disember ini. Awal bulan. Sebabnya, tarikh perancangan. Pulau Mantanani menjadi 'pilihan destinasi'. Namun, atas beberapa faktor ianya diganti kepada Sulaman Eco Resort.

Aku akan bercerita lanjut mengenai gerak kerja serius ini di siri yang seterusnya. Bebelan ini akan terus ditulis walaupun aktiviti sudah tamat pada ahad nanti.

Masa aku terhad. Sekarang ni pun ambil kesempatan untuk berehat sekejap di KFC Kg. Air, Kota Kinabalu. Persinggahan seterusnya ialah di UA.

Jumpa lagi!

No comments:

Post a Comment

Saya mengalu-alukan komentar anda semua. Terima Kasih!