Paparan Paling Seksi Sakti | Skrin 1280 x 800 | Browser Mozilla Firefox | OS Ubuntu Linux

Saturday, December 25, 2010

MENJELANG MINI GATHERING [04]

Bebelanku sempena Mini Gathering ExSMATS 2010

Baca siri yang sebelumnya : [Siri 03]

SIRI 04

Gerak kerja serius Mini Gathering bermula seawal Disember. Mesyuarat pertama pada 11hb dan diikuti 18hb. Mesyuarat pertama mencatatkan kehadiran hanya seramai 6 orang dan mesyuarat kedua pula dalam 20 orang. Semua mesyuarat dibuat di Restoran Kota Raya, KB.

Dalam mesyuarat pertama, peserta yang berkumpul memfokuskan perbincangan mengenai tapak program iaitu di Pulau Mantanani.

Setelah selesai perbincangan awal diadakan, iklan atau hebahan mengenai program ini mula diwar2kan.

Setelah beberapa hari, beberapa isu timbul di kalangan peserta. Yang utama, faktor keizinan untuk datang ke Pulau Mantanani. Sebabnya, aspek keselamatan memandangkan keadaan cuaca yang tidak menentu.

Faktor lain, adalah bersifat peribadi.

Oleh itu, agenda utama dalam mesyuarat yang kedua ialah membuat semakan mengenai cadangan tapak program. Setelah berbincang dan 'berhujah', para peserta membuat keputusan untuk menukar tapak program. Pulau Mantanani ke Sulaman Eco Resort.

Dalam mesyuarat itu juga, telah ditetapkan beberapa perkara penting lain seperti yuran, kehadiran, pembahagian tugasan dan pengangkutan. Semua perbincangan dan isu telah didokumenkan di Group Himpunan AJK n Peserta Mini Gathering. Group ini bersifat tertutup dan hanya membenarkan individu yang berkenaan sahaja masuk berbincang.

Setelah semuanya ditetapkan, gerak kerja serius digandakan usahanya. Penyebaran maklumat dikemas kini sentiasa dan mengikut jadual. Segala isu tambahan cuba untuk dibangkitkan lalu dicari satu keputusan mengenainya. Segala masalah yang boleh mengganggu kelancaran program cuba diatasi sebaik mungkin. Contohnya, perhubungan melalui telefon dan isu pengangkutan.

Saat aku menulis ini, boleh dikatakan 80% perancangan sudah selesai. Ini boleh dianggap bersedia. Malam tadi, kami sudah membeli barang untuk bab makanan. Harap bahagian aktiviti dan teknikal dapat menyediakan keperluan mereka sebaik mungkin.

Apa yang tinggal dan 'dinantikan aksinya' esok sama ada lancar atau tidak ialah pengangkutan. Perjalanan setiap peserta dari destinasi masing2. Ada yang dari KM, KB, dan KK. Semuanya menuju dan berhimpun di Tuaran.

 Tinggal beberapa jam lagi, tirai Mini Gathering dibuka. Aku doakan moga semuanya selamat dalam perjalanan masing2. Utamakan keselamatan. Aku berharap, aktiviti kita semuanya baik dan lancar, mencapai matlamatnya dan menghasilkan output yang positif.

Selamat Beraktiviti, Mini Gathering! ;D

No comments:

Post a Comment

Saya mengalu-alukan komentar anda semua. Terima Kasih!