Paparan Paling Seksi Sakti | Skrin 1280 x 800 | Browser Mozilla Firefox | OS Ubuntu Linux

Wednesday, December 29, 2010

TAHNIAH Harimau Malaysia!

SYABAS dan TAHNIAH setinggi2nya buat pasukan Harimau Malaysia yang baharu sahaja dinobatkan menjadi JOHAN dalam perlawanan akhir Piala Suzuki AFF edisi 2010. Syabas dan Tahniah juga buat para pengurus dan mereka yang mendoakan kemenangan demi maruah negara.

Tanah Airku Malaysia mencipta sejarah manis sebab tidak pernah menjuarai pertandingan ini. Sebelum ini, hanya bergelar Naib Juara.

Banyak suka-duka sepanjang kempen Piala Suzuki AFF ini. Paling menonjol ialah isu pancaran laser. Tidak ketinggalan, hajat aktress separa lucah Sang Garuda [mungkin ada lagi yang lain] untuk 'melaserkan' pemain Harimau Malaysia dengan lurahan aset berkembarnya. Mudah2an, mereka naik stim. Ini sememangnya hangat lagi memanaskan jiwa raga. Dia berfikir, mungkin dia berada di atas padang untuk memudahkan misinya. Poorahh! XD

Lucu pun terasa juga. Simpati pun ada juga. Sukan sepatutnya menjadi medium pemupuk ikatan persahabatan dan semangat positif. Bukan menjadi medium menelanjangkan maruah diri dan orang lain.

Apapun, bidang sukan Malaysia mempunyai penutup yang memberangsangkan bagi tahun 2010, untuk dibawa ke tahun baru 2011 dua hari lagi. Selamat Maju Jaya diucapkan..

Bab sukan aku pun begitu juga. Setelah kembali aktif dengan badminton, aku dapat rasakan permainanku semakin bertambah mutunya. Itu baru main 2x seminggu. Kalau hari2? ;D

Dalam badminton, falsafahku mudah. Apa yang penting ketika bermain, bulu tangkis masuk dan mendapat mata. Tidak perlu tunggu smash jadi tajam menjunam, libasan backhand jadi padu, dan boroi hilang diperut. Tingkatkan skil dan kuatkan stamina. Pasti berjaya.

Malam ini Harimau Malaysia menjatuhkan Sang Garuda. Petang esok, MSS LaWLiET akan membenam harapan regu yang memasang angan untuk mengambil gelaran selaku Juara Bertahan dan service yang paling banyak mengutip mata dari MSS LaWLiET.

Kompleks Sukan Tenom menanti untuk digegarkan, esok dan lusa ini..! ;D

No comments:

Post a Comment

Saya mengalu-alukan komentar anda semua. Terima Kasih!