Paparan Paling Seksi Sakti | Skrin 1280 x 800 | Browser Mozilla Firefox | OS Ubuntu Linux

FIDE WOMENS WORLD CHESS CHAMPIONSHIP 2017 (TEHRAN)

Monday, January 24, 2011

Guru mengamuk di Banggi

Ada baca Berita Harian hari ni?

Err, maksud aku akhbar dalam talian [online]. Kalau berita ni keluar di edisi akhbar bercetak, nah ngamlah. Sama cerita, ehe..

Mari tengok gambar dulu yang aku tangkap guna 'sistem kamera' canggih.. XD

Kredit: Berita Harian n www.samizul.net


Ada beberapa perkara yang buat aku hairan sekejap. Pertama, nama tempat yang digunakan untuk laporan berita. Kota Kinabalu. Kes berlaku di Pulau Banggi, daerah Kudat. Kudat dan Kota Kinabalu jauh bandarnya ialah sekitar 200+ KM.

Owh mungkin pelapor atau pemberita mendapat khabar ini melalui sistem pesanan ringkas, emel, atau update status FB atau Twitter..!

Muahua3! Aku bergurau ja ya.. XD

Kedua, dengar bisikan halus mulus gitu. Poorahh! Ini tanda2 nyata dan signifikan orang yang bakal2 bertukar status menjadi tidak waras. Tidak berfikiran waras menjadikan seseorang itu hilang siuman dan seterusnya dikategorikan gila.

Lagi ajaib dalam kes bentuk yang begini, dengar bisikan lalu buat jenayah yang malatop. Pernah dengar terima bisikan lalu buat amal jariah? Owh itu mungkin ada muncul di Mastika. Majalah Mangga? Tu buat meleleh air liur lalu merangsang untuk buat jenayah juga..!

Kenapa dengar suara perempuan yang membisik2 buat diri jadi mengamuk. Patut jadi kecut perut lah. Takut. Sudah takut, mengadulah segera terima gangguan.

Ini hanya mainan perasaan dan jiwa yang berkecamuk dek hajat ingin berpindah belum menjadi nyata. Harap ini bukan jadi trend. Kalau nda, guru2 bukan sahaja perlu berkursus tapi perlu masuk kelas untuk belajar terapi kaunseling sebelum kes2 guru 'bertugas' di Hospital Jiwa bertambah..

Apapun, syukur tiada apa2 yang lebih buruk berlaku. Periksa siapa yang traumanya teruk terutamanya dua guru wanita yang baru berpindah ke sana.

Perlu diselidiki juga, latar belakang suspek dari segenap segi untuk memberikan keadilan padanya. Mungkinkah dahulunya dia bukan aliran keguruan di kampus tetapi memilih profesion perguruan selepas tamat pengajian tinggi dek isu pekerjaan..?

Aku ada keyakinan tinggi lepas ni suspek akan berpindah. Alhamdulillah, hajatnya tercapai juga...

2 comments:

  1. hihi.. dgr2 cigu neh mengamuk sebab dia nak pindah dr kawasan tuh, lama sudah dia bertapa kawasan tu.. bila mau pindah enda dpt.. tu yg dia mengamuk tu, alasannya kalu dsahkan mental disturb peratus mau pindah adalah amat tinggi. Sekian terima kasih.

    ReplyDelete
  2. @My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms..
    Ehe.. Aku pun rasa begitu kah.. Puncanya memang sebab mau pindah. Sengaja atau nda, tu no.2 :D

    ReplyDelete

Saya mengalu-alukan komentar anda semua. Terima Kasih!