Paparan Paling Seksi Sakti | Skrin 1280 x 800 | Browser Mozilla Firefox | OS Ubuntu Linux

FIDE WOMENS WORLD CHESS CHAMPIONSHIP 2017 (TEHRAN)

Friday, February 18, 2011

Siapa sini suka makan Kentucky Fried Chicken?

Assalamu'alaikum dan Salam sejahtera.


Kita kembali dengan gosip cerita hangat. Walaupun dengan hanya [ada] dua permintaan dari geng blogger, aku mesti tunaikan demi tidak membuatkan mereka frust bangat. Ha2!

Nah, kamu sudah baca tajuk pos ni kan. Jadi kamu tahu, Kentucky Fried Chicken [KFC] merupakan antara 'jenama' makanan segera yang paling popular di Malaysia. Tanpa statistik rasmi, kenyataan aku ini disokong dengan pemerhatian rambang. Cuba kira ada berapa restoran KFC dalam satu Bandaraya, Bandar, atau Pekan? Kalau sudah, cuba perhati berapa ramai yang datang berkunjung. Masuk KFC, aku yakin 99% akan datang membeli sesuatu dan bukan setakat 'window shopping'. Lainlah kalau masuk untuk tandas percuma.

Jadi, itu ada kaitan dengan Nota ku di pos ini.

Apakah isu yang berkait dengan KFC yang aku jumpa beberapa hari lalu di FB?

Aku tidak mahu ada kontroversi. Malah, cerita blogger disaman RM2 Juta juga sedikit menyentap kredibiliti ku selaku blogger yang sering mengemukakan pandangan dan kritikan dengan cara sendiri. Sekali review suatu services, jatuh saham, habes kena saman. Bagus saman orang-orang kaya, ada juga hasil.

Nah kamu tengoklah gambar-gambar bawah ni. Right-click untuk lebih jelas.. Kredit: samizul.net

 #1

 #2

#3


Bah cukuplah tu. Maklumat lanjut, kamu boleh 'Bing' di FB.

Nota: Paling-paling pun pengalaman, ada bahagian ayam yang tidak berapa masak. =)

20 comments:

  1. Aku baru saja makan KFC hari isnin yang lepas.. Tak ada apa2 yang "pelik" pun.. Tapi tengok gambar dkata tas tu, aku rasa mcm nak muntah la... huhu

    ReplyDelete
  2. eee yeuuwww menyesal aku tgk gmbar ni bahahahaha

    ReplyDelete
  3. Bukan semua KFC dijaga oleh orang yang sama.
    Ada yang ayam tu baru keluar dari peti sejuk, terus masukkan ja di kuali. Sya kalau dah kena macam tu, tak pergi lagi d KFC tu. Kualiti makanan tak jaga.

    ReplyDelete
  4. ikt kdi tu jgk bh tu,huhu..tp yg ni mmg trukla..adeh...mau muntah.. kasi sdia satu baldi cpt!!!!! hahah

    ReplyDelete
  5. huhuhu..xbrani tngk gmbr 2 kasi besar...
    apa la 2 dlm ayam 2???
    baja ayam???..ka taik ayam???
    lalalalala...
    nasib i xmkn ayam (tipu)
    kekekeke..:P

    ReplyDelete
  6. as salam..ee aku baru berangan2 maw makan kepci nihh..eeee apa bahh tuh dalam gambar tuh? taik ayam? =.= O.O'

    ReplyDelete
  7. @LennMommaChubby Nah baguslah.. Sadar2 masa makan makanan segera ni manatau ada 'bahan' yg 'segera ada' juga, hi3.. Baru gambar rasa mau muntah sudah kan. Apa lagi kalau masa siuk2 makan, jumpa ni.. Yuckss! XD

    ReplyDelete
  8. @CinoiLavigne Ba ha, jangan pula kau menyesal terus mam KFC, muahua3! ;D

    ReplyDelete
  9. @Sabahan Bloggers Club Iya, betul tu. Rasanya ni kes terpencil. Kalau tak, mungkin KFC tak tumbuh macam cendawan lepas hujan. Lama sebelum ni heboh pasal ayam McD..

    ReplyDelete
  10. @syafeika edora Memang trauma n fobia ayam tu terus mangsa tu, ehe. Kalau aku, sudah p buat tuntutan. Suruh Kitchen Crew tu letak jawatan n ganti abg sebagai Manager kan Ika kan.. X)

    ReplyDelete
  11. @~NieZa~ Rugi kau nda kasi besar.. Manatau pernah kau jumpa rupa begitu sebelum ni di mana2 Nieja.. Muahua3! ;D

    ReplyDelete
  12. @kira kekuri Wsalam.. Kau kasi besar ja gambar #1. Terus terhurai segala kekusutan, hi3.. =)

    ReplyDelete
  13. nasib baik minum air je...hihi... ;)

    ReplyDelete
  14. @SyafzMagz (Yen) Aik, masuk KFC minum air ja.. Gantung tu, ehe.. x)

    ReplyDelete
  15. Setakat ni, belum pernah ada pengalaman ngeri dengan KFC...hahaha
    Pernah lah sekali dengan 'jiran KFC' ni (tak mau sebut, nanti kena saman). Dah lah ayam gorengnya keras, pahit lagi tu. Pendek kata tidak sedaplah...huhu

    Apapun, akan lebih berhati-hati bila menjamu selera di KFC lepas ni ^ ^

    ReplyDelete
  16. @Sumandak Kinabalu 'Jiran KFC' di CP kah? Muahua3! Ayam dalam kes ni ada pelik sikit. Setahu aku, bahagian dekat leher mana ada. Yang ada, Breast [isi lebih banyak], Drumstick, Wing dan satu lagi yang bahagian Breast juga yang besar, tapi kurang isi. Apapun, ngamlah mesti berhati2 masa menggigit ayam.. XD

    ReplyDelete
  17. entah2 nih ayam yg lama baru dorang goreng balik..eeee

    ReplyDelete
  18. erk! alamak.. abeh la.. maybe x gi kfc lepas nih..
    tapi ader ker tempat simpan makanan tuh? salu beli breast, wing and drumstik jer.. apa2 pun.. urrgghh!

    ReplyDelete
  19. @kira kekuri Nda tau lah Kira.. Yang jelas, rongga ayam tu nda dibersihkan secukupnya terlebih dahulu, uhu3

    ReplyDelete
  20. @Miziey Iya, tu lah.. Musykil juga dengan bahagian ayam ni.. Setahu aku, xda 'separuh badan' yang sampai leher macam tu.. Memang fobia a kalau jumpa..

    ReplyDelete

Saya mengalu-alukan komentar anda semua. Terima Kasih!