Paparan Paling Seksi Sakti | Skrin 1280 x 800 | Browser Mozilla Firefox | OS Ubuntu Linux

FIDE WOMENS WORLD CHESS CHAMPIONSHIP 2017 (TEHRAN)

Sunday, March 06, 2011

Komuniti 1Tube Malaysia 'menyerang' Blogger Sabah!

Assalamu'alaikum dan Salam sejahtera.



Rasanya, sudah ramai yang tahu - terutamanya di kalangan Blogger Malaysia - akan kewujudan medium baharu dalam dunia memblog [blogging]. Medium ini ialah VLOG. Apa yang aku faham, para Blogger akan membuat 'kemasan terkini' [update] mereka dan ianya disampaikan melalui Video.

Untuk senang faham, boleh kata 1Tube Malaysia ni macam YouTube Google lah, ehe.

1Tube 'difenomenakan' oleh Blogger Popular Malaysia iaitu En. Ben Ashaari atau nama mesranya Abang Ben. Aku guna perkataan 'difenomenakan' sebab aku tak pasti siapa yang cetuskan mula-mula idea ini. Huahua!



Jadi untuk makluman para Blogger di Sabah yang berminat untuk memeriahkan sesi pengambaran VLOG ini, bolehlah beramai-ramai merisik maklumat dari mana-mana Blogger yang telah menghantar penyertaan. Untuk makluman, rakaman ini hanya dibuat untuk Blogger Sabah yang telah mengesahkan penyertaan dan kehadiran sahaja.



Semoga matlamat krew 1Tube dan geng Blogger Sabah yang terpilih itu tercapai dan berjaya. Buat tim 1Tube, SYABAS dan TAHNIAH aku ucapkan sebab berjaya mencetuskan fenomena ini. Semoga ianya bermanfaat buat para Blogger dan masyarakat umumnya.

Buat Blogger Sabah, TAHNIAH juga aku ucapkan. Naseb aku nda tergerak hati mau ikut tu VLOG, hahaha! Apa yang penting, jangan buat malu Sabah dan diri sendiri. Ambil kesempatan ini untuk suatu kebaikan dan bukannya populariti semata!

Nota: Kalau aku jadi ikut VLOG tu, aku akan buat rakaman di mana yang ada ramai PATI / PILAK sambil memaparkan permasalahan umum di Sabah. Krew 1Tube ada berani juga untuk muat naik VLOG kategori ini?

12 comments:

  1. mari kita buat VLOG mengejar pilak beramai-ramai. mesti ramai kagum tu. wakakaka.

    ReplyDelete
  2. kuikui..aq ska yg bhgian pilak tu..hahaha

    ReplyDelete
  3. kuikui..aq ska yg bhgian pilak tu..hahaha

    ReplyDelete
  4. eyaaaaa.. ari ni tu kan..
    apa kata kita bt sndiri ja baaah,,
    nda pyh laa mo tggu tu ben ashari..hihi...


    bha, pakai bahasa kta..
    kita2 sya paham... ;)

    ReplyDelete
  5. @fadzmie.met

    Bulih juga tu.. Tapi mau ada geng Polis sejati lah juga, muahua3!

    @Anne Nurain

    Apa yg aku tau, Pilak ni suatu gelaran yg merujuk orang2 PATI dari Filipina.. Bukan semua PATI ialah Pilak n Pilak memang PATI.. ^^,

    @syafeika edora

    Pok2 berani ja ni.. Kau tau2 juga Pilak ni 'menguasai' Sabah sudah ni..

    @mr_mrs mikko

    Iya, hari ni.. Tapi macam lagi awal tu diorang sudah datang, ehe

    Iya, memang nda payah tunggu dia pun ok. Buat sendiri dengan identiti sendiri n kasi popular di 1Tube sana, hua2! XD

    ReplyDelete
  6. buat la. makin femes la nanti mcm masuk tv :)

    ReplyDelete
  7. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Salam Sebuah persahabatan....
    Terima kasih
    kembara ziarah maya”

    camnerr nak buat Vblog ni ajar lerrr akubukan budak multimedia pun

    ReplyDelete
  8. @Sasa Al-Sharif Ada dalam perancangan tapi bukan personal punyalah, muahua3..

    ReplyDelete
  9. @Afzainizam Terima kasih atas kunjungan ziarah Afzainizam.. Salam 1Blogger.. v(^^,)

    Bila kena buat yang superb punya, di situ baru perlu kemahiran Budak Multimedia.. Asal ada kemahiran sikit2, boleh jadilah tu, ehe..

    ReplyDelete
  10. afzainizam ni pura2 lagi,dia pun pro gak kan?ehhee

    best ka buat Vlog ni??macam tak best je,hahaaaa senior,jgn sombong2 ok..hehee

    ReplyDelete
  11. @Woofer Storm Haha, mungkinlah.. Kalau rajin n mau cepat popular, buatlah VLOG. Senior? Sombong2? Sapa tu..? Huahua! XD

    ReplyDelete

Saya mengalu-alukan komentar anda semua. Terima Kasih!