Paparan Paling Seksi Sakti | Skrin 1280 x 800 | Browser Mozilla Firefox | OS Ubuntu Linux

Friday, April 29, 2011

Pencarian BOTM April Komuniti WSB

Nota : Tulisan ini rasa lengkap jika dibaca sekali dengan artikel yang terdahulu di sini. =D

Pencarian BOTM April Komuniti WSB diteruskan. Masa semakin suntuk. Tempoh masa sebenarnya agak tidak mencukupi untuk kami menerjah blog para Wasaber kerana beberapa situasi yang menjadikan kami pasrah. Asas utama pencarian [sambil membuat penilaian] ialah mencari blog Wasaber yang menepati atau paling kurang memiliki banyak persamaan dengan apa yang disebut di dalam Web Design Tips [WDT] oleh Krew Grafik WSB.

Untuk mencari Blog Pilihan itu, kami perlukan satu penanda aras. Pertama, blog tersebut masih sah berdaftar dengan WSB [maksudnya Banner WSB masih terpampang di blog Wasaber], dan kedua mestilah aktif. Sekiranya blog tersebut tidak lulus penanda aras di atas, maka amat sukar untuk kami datang menziarahi dan menilai blog tersebut walaupun ciri-ciri blognya menepati standard WDT.

Medium utama yang kami nilai ialah di Bloglist WSB iaitu di Wasaber@WSBmania. Selain itu, di Wall Pages WSB di Facebook.

Ciri-ciri yang kami nilai, boleh rujuk di artikel rasmi di WSB [01], [02]

Sejak semalam, aku meneruskan kembara Blogwalking. Dan kembara kali inilah yang paling lama dan mencabar sebab aku kena kritikal dan profesional untuk menilai blog-blog Wasaber. Bukan setakat dua, tiga puluh. Sekitar 100 ni yau, muahua3!

Sepanjang petang ni pula, aku dan Juri Utama merangkap Otai Grafik WSB saling berbalas mesej untuk membuat penilaian dan bertukar-tukar pandangan untuk memilih blog mana yang terbaik dan menjadi pilihan bersama. Alhamdulillah, proses pemilihan yang terasa amat panjang ini telah berakhir sebentar tadi. Calon Pemenang untuk BOTM April Komuniti WSB sudah kami perolehi. Nantikan pengumuman rasmi dariku malam ini di blog WSB. Yeyeahh! =D

Ada siapa-siapa mahu teka siapakah yang termasuk dalam senarai Calon Pemenang tu? Kalau ada yang ngam kamu timbak teka, aku bagi hadiah berupa Blogwalking selama 7 hari tanpa henti di blog kamu. Amacam, ada berani? Muahua3!

8 comments:

 1. kasi umum jak laaa~hihihi

  ReplyDelete
 2. waa~ semangat seorang pegawai wasaber.

  :)

  semoga hasil penat lelah kalian membawa kejayaan.ada masuk belog saya x? ehh... jangan laa... mengarut jak sana tu... ;) hehe

  ReplyDelete
 3. I wonder who is the luckiest one..hikhikhik!!..
  Congrats in advance those who have been selected..

  ReplyDelete
 4. @catherine-
  Terima kasih x2, ehe.. Blogmu? Ceklah di blog WSB nanti, hi3.. X)

  ReplyDelete
 5. @Pink Diva
  Jeng3! Ehe3.. Don't worry, they're still among us. Stay tuned.. XD

  ReplyDelete
 6. benda ini la yg mengejutkan ika d pagi buta,haha

  ReplyDelete
 7. @syafeika edora Aiseh, memang mengejutkan kah Ika.. Ramai kali datang ucap tahniah, ehe3..

  ReplyDelete

Saya mengalu-alukan komentar anda semua. Terima Kasih!