Paparan Paling Seksi Sakti | Skrin 1280 x 800 | Browser Mozilla Firefox | OS Ubuntu Linux

FIDE WOMENS WORLD CHESS CHAMPIONSHIP 2017 (TEHRAN)

Saturday, June 04, 2011

SKIM LATIHAN 1MALAYSIA

Assalamu'alaikum dan Salam sejahtera.

Berita baik buat para graduan yang masih belum mendapat sebarang pekerjaan tetap ataupun kerja sekarang tidak rasional selaras bersesuaian dengan kelulusan yang dimiliki, ini merupakan berita yang amat dinanti oleh geng tanam anggur, termasuklah aku sendiri. Ada juga bikin tarik trafik, kan. Hahaha! XD

Baru-baru ini, DS Najib Razak selaku Perdana Menteri Malaysia telah mengumumkan secara rasminya kewujudan Skim Latihan 1Malaysia [SL1M] yang dikelola oleh Unit Perancang Ekonomi, Jabatan Perdana Menteri.

Sumber n Kredit : epu.gov.my


Pengambilan peserta program ini akan dilaksana secara berperingkat mulai Julai 2011. Bagi Fasa 1, sebanyak 26 Syarikat Berkaitan Kerajaan [GLC] akan menyertai skim ini selaku 'penaja' dalam melaksanakan tanggungjawab sosial-korporat mereka. Permohonan dibuka bermula sekarang.

Butiran lanjut, boleh rujuk di sini;

1. http://www.epu.gov.my/sl1m_about
2. http://www.gvishnu.com/apply-skim-latihan-1malaysia-permohonan-skim-latihan-1malaysia/


Tip MSS
a. Kredit buat gvishnu.com kerana telah berkongsi pautan khas ke alamat yang sebenarnya ingin dituju. 
b. Ada beberapa laman web 'penaja' masih belum menyediakan pendaftaran secara online khusus untuk SL1M ini. Aku sudah buat semakan secara rambang semalam, haha.
c. Ada laman yang tidak disertakan pautan khas tetapi masih boleh dijejak melalui 'pemerhatian tajam' di laman utama. Ini pun aku lepas, haha
d. Ada yang isi secara online, ada yang melalui borang [offline]. Permohonan dibuka sekarang. Cepat! Sebab ada GLC yang tarikh tutup permohonannya lebih dahulu berbanding yang lain.
e. Sediakan apa-apa yang patut seperti butiran diri, ibu bapa, dan paling penting gambar passport dalam format softcopy.


Jangan lupa Like dan klik Share sekiranya pos ini bermanfaat kepada anda / yang lain. Selamat mencuba!

6 comments:

  1. info yg sangat brguna (^_^)

    program pon bagus gak tp cik suha lom abeh stadi lg (^_^)

    ReplyDelete
  2. @suha

    Iya, tu lah cepat2 kongsi, ehe

    Oo belum habis belajar pula.. Nah kalau boleh, habis study baik dapat kerja tetap terus ya, ehe.. ^^,

    ReplyDelete
  3. wahh.. sangat berguna untuk sekarang. TQ bang mijul! :D

    ReplyDelete
  4. @WanFadhilah

    Iya, sama2 Wan! Jangan lupa kongsi dengan yang lain ya.. Good luck! =D

    ReplyDelete
  5. aduh.. terkomen guna akaun fb rupanya d atas haha :D iya.. blajar ums juga nih.. n sdg tggu result sem akhir.. dgr2 cerita lah (lama suda ni crta bekumandang) konvo UMS bln 11 knen.. dr 11-13 nov.. kebenarannya xtahulah.. baru jg mau d bincang kn sama TYT

    ReplyDelete
  6. @MissDza
    Ooo, adei, malu eh silap. Hua3.. Tu kelemahan sistem komen FB yang dipasang di Blogger ni. Nda tau pos mana yang orang komen.. Fikir tadi pasal ni:

    http://www.samizul.net/2011/06/makluman-09-jun-tarikh-konvo-ums-2011.html

    Tu jawapan lain tu, haha! XD

    ReplyDelete

Saya mengalu-alukan komentar anda semua. Terima Kasih!