Paparan Paling Seksi Sakti | Skrin 1280 x 800 | Browser Mozilla Firefox | OS Ubuntu Linux

FIDE WOMENS WORLD CHESS CHAMPIONSHIP 2017 (TEHRAN)

Tuesday, November 29, 2011

KAPAL TERBAKAR DI KUDAT

KEBAKARAN KAPAL DI KUDAT [GAMBAR & VIDEO]

Sumber & Kredit : Anak Jati Kudat

Menurut sumber:-

-Jenis kapal ialah kapal jerut (tangkap ikan).
-Berlaku di bahagian belakang Milimewa Kudat.
-Berdekatan dengan terminal feri Banggi-Kudat.
-Pada hari Ahad, 9:30 malam, 27 November yang lalu.

Video amatur boleh ditonton di [sini].

Berita akhbar - [B.Harian] [Kosmo]

MSS :  Sekali lagi tragedi malang yang melibatkan bot dan kematian selepas tragedi kapal karam masa raya haji tahun 2009 [sumber] yang lalu.. Takziah.. -_-


Sunday, November 27, 2011

SELAMAT HARI IBU DAN BAPA, PAMA!

Assalamu'alaikum w.b.t dan Salam Sejahtera.

Agak 'malang' kalau aku tidak menulis sesuatu di sini, pada hari ini. Lebih-lebih lagi, pabila melihat tajuk di atas tentunya menjemput rasa hairan dan ingin tahu mengapa ia ditulis begitu.

Individu generasi alam siber mana yang tidak kenal dengan Hari Ibu dan Hari Bapa ini. Semakin ia dipopularkan oleh massa, semakin menunjanglah ia dalam 'diari' atau 'Rancangan Pergerakan/Aktiviti Harian' - ala-ala RPH para guru - kelompok umur bawah 40-an.

Sampai suatu masa, mungkin kita di Malaysia akan menyambut juga Hari Datuk, Hari Nenek dan segala macam lagi hari-hari orang.

Isu ini sudah aku bebelkan sedikit dalam tulisan yang lalu di [sini]. Dalam tulisan tersebut, aku mengambil pendekatan yang agak ganjil tetapi unik dalam usaha untuk mentransformasi mereformasikan justifikasi yang menepati lagi logik, bagi Hari Ibu dan Hari Bapa di mana kebanyakan penyambut normalnya cetek dan malas menyingkap tabir latar belakang sambutan tersebut, seperti aku. Hahaha.

Bagi pembaca yang terlepas membacanya, silakan membacanya selepas ini. [baca].

Hari ini aku ingin mengabadikan rasa syukur dan terima kasih kepada Allah SWT - Tuhan Yang Maha Esa -  kerana telah memberikan aku peluang untuk hidup di dunia fana ini melalui kedua ibu bapaku yang melahirkan aku genap 24 tahun yang lalu.

Aku mengucapkan Selamat Hari Ibu kepada mamaku -  Rosmah dan Selamat Hari Bapa kepada bapaku - Samad kerana 24 tahun yang lalu, di subuh Jumaat 27 November 1987, mereka berdua telah bergelar Ibu dan Bapa kepada bayi comel lagi montel yang diberi nama Mohd. Samizul.

Terima kasih kerana melahirkan, terima kasih kerana menjaga, mengasuh, mendidik dan terus memberikan sokongan, terima kasih atas segalanya untuk dahulu, kini dan selamanya. Walaupun aku (kalaulah XD) ditakdirkan menjadi Presiden Planet Bumi ini nanti, nescaya tidak akan lengkap terbalas jasa dan pengorbanan mereka berdua dengan kemewahan dan kesenangan melainkan aku berbakti dan menjadi anak yang terbaik lalu menjadi kebanggaan sampai bila-bila, insya Allah.

"Ketika kita hadir, kita menangis dan mereka tersenyum. Mudah-mudahan sampai masa untuk kita pergi, kita tersenyum dan mereka tetap jua tersenyum walau sedang dalam kedukaan." -Prof MSS LaWLiET (1987-kini)

Allahummaghfirli dzunubi waliwaalidaiyya warhamhuma kama rabbayani shoghiraah
Maksudnya
:  Ya Allah! Ampunilah bagiku segala dosaku dan juga dosa dua ibu bapaku dan kasihanilah mereka keduanya sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil

Selamat Hari Ibu dan Bapa, PaMa! ;D




Layan karaoke lagu birthday dulu kejap.. XD


Nota I : PaMa = Papa + Mama
Nota II : Kenangan Hari Lahir 2010

Friday, November 25, 2011

UPIN, IPIN DAN IPHONE 4G ADALAH AGENDA YAHUDI?

Assalamu'alaikum w.b.t dan Salam Sejahtera.

[Enlarge]

Bila nampak ayat-ayat mesej ni, aku teringat akan 'seruan' ini;

"HAPUSKAN huruf kecil 't' kerana ia hampir menyerupai tanda palang atau salib."

Marilah kita memBOIKOT huruf-huruf rumi ini kerana semuanya membawa perlambangan Yahudi (Y), Israel (I), Amerika (A), Zionis (Z), USA dsb. Sikit-sikit Yahudi. Sikit-sikit Israel. 298 daripada 300 buah makmal komputer sekolah yang sarat dengan masalah (tidak siap, tidak selamat diguna, kualiti hampeh dsb) di Sabah pun mengkali Yahudi jugalah yang buat, kan. Ini semua untuk menyesatkan anak-anak generasi pelapis akan datang supaya nda dapat menandingi 'fenomena' Intel dan Facebook..?

Kalau begitu, nampaknya komando kita di bawah lembayung Datuk Seri Zahid Hamidi - Naib Presiden United Malay National Organization - 'culas' mengesan kehadiran soldadu rejim Zionis semasa mereka (rejim Zionis) membuat onar ke atas projek-projek kerajaan UMNO-BN yang akhirnya terbengkalai menjadi bangkai (projek Gajah Putih) ini. Mungkinkah sudah ada 'wahyu' dari APCO? Mungkinkah skrip dan babak kautim sudah dipentaskan?

Dengar khabar, tahun depan iPhone 5 akan dipasarkan kepada pengguna akhir. Apa pula 'G' kali ini?

'Upin' dan 'Ipin' dalam Bahasa Melayu membawa maksud apa? Adakah orang Sabah perlu membuang atau tidak lagi menyebut perkataan 'pantat' kerana nanti orang Semenanjung Malaysia akan berasa kelucahan yang amat sangat tahap 7 petala langit-dan-bumi?

Dan yang paling aku kelucuan ialah bila baca perenggan akhir tu mulai ayat, "kalu kamu benar2.."

Kalau tidak kirim kepada 100 orang, meninggal dalam masa 100 minit. Dulu 100 jam tapi dengan adanya internet, jadi 100 minit.

KAH KAH KAH! XD

Thursday, November 24, 2011

SALAM MA'AL HIJRAH DAN SELAMAT BERKONVOKESYEN!

Assalamu'alaikum w.b.t dan Salam Sejahtera.





Bersempena menyambut ketibaan tahun baru Islam iaitu Tahun Baru Hijrah 1433H (Ahad, 27.11.2011) dan juga meraikan Hari Konvokesyen bagi tahun 2011, aku dengan penuh rasa gembira dan bangga mengucapkan "Salam Ma'al Hijrah 1433H dan Selamat Berkonvokesyen" kepada semua Muslimin dan Muslimat, dan buat alumni SMKA Tun Said, Kota Belud (SMATS), kenalan di Universiti Malaysia Sabah (UMS) dan semua kenalan lain (IPT lain) yang juga berkonvokesyen sama.

Sumber: scu.edu

Ada yang awal konvo, ada yang sedang konvo, dan ada juga yang bakal konvo dalam sedikit masa lagi.

Apapun, SYABAS dan TAHNIAH aku ucapkan kerana kamu telah berjaya menamatkan sesi pengajian di alam kampus dan dianugerahkan segulung Ijazah yang menjadi impian ramai untuk menggenggamnya. 

Selamat bergembira dan raikan detik-detik manis ini sebaiknya bersama mereka yang tercinta dan tersayang..!

Welcome to the Club! ;D

Lagi Gambar

Sunday, November 20, 2011

THE POOR AND INCOMPETENT LEADERS

QUOTATION.

[Click to enlarge]


For Future Headmasters/Principals...

Chris Ortiz says, "Poor leadership surrounds us, it’s a fact of life and they seemingly find a way to keep their jobs. They are more focused on their personal needs and not of the professional needs of those below them. They have a hard time developing their employees because they lack the proper management techniques to do so. A leader is someone who you would follow to a place you would not go alone. Leadership is about action not status."

Incompetent Leaders will:

01. delegate work rather than balance work loads. This allows all attention to be diverted from them in case of failure. It may seem to them that are managing their people but in actuality they are creating work imbalances within the group. It can create unnecessary overtime for some and under utilization of others. A good manager is aware of the skill sets of all the people below them and should allocate work accordingly while trying to enhance the skills of everyone to be even more productive.

02. reduce all answers to Yes or No rather than explaining their reasoning. This is an example of a crisis manager who can not think farther than a few hours ahead. A yes/no manager finds it a waste of time to find the real answer through intellectual thought. They are already thinking about the next crisis.

03. not separate personal life from professional life. They will bring their personal problem to work. Working for these types of managers can be very dramatic. They are unable to separate their emotional imbalances while trying to manage people. They are less focused and will not give you the attention and direction you need for success.

04. manage crisis. If you are a company that has crisis managers, then you can say goodbye to innovation and progression. Proactive thinking is critical to the success of any company. If you are not finding ways to stop or reduce the amount of crisis that has to be managed, then your competition will pass you by. Leaders have to think out of the box and make change.

05. create an environment where mistakes are unacceptable. Being held accountable for wrong decisions is a fear for them. Making mistakes only helps you become a better person, manager, etc.

06. humiliate or reprimand an employee within a group. This is a clear and visible sign of a poor leader. A good leader takes employee problems away from a group setting to a more private setting. If you have a boss that does this, it is time for a visit to human resources.

07. not stand behind subordinates when they fail. Never leave your people to hang out to dry. Always back them up, right, wrong, or indifferent. If an employee tries his/her best in a situation and she/he fails to come through. She/he should be commended on her/his effort and not punished for the failure

08. encourage hard workers not smart workers. I am not impressed with hard workers. A hard worker is usually defined by hours. Smart workers are the ones that I hire and embrace. Smart workers understand the concept of time management and multi-tasking. Poor leaders miss this connection. Smart workers are methodical in their thinking and can generally be successful because of their abilities management projects and time. Hard workers may take twice as long to do the work. It is important to assign work accordingly to the skills and personalities

09. judge people on hours not performance. This is similar to #8. Again, I am not impressed with overtime junkies. They have lost all perspective on a healthy family/balance. Bad managers will promote the employees that work the most hours and not look at the smart ones who work less……….meaning have better time management. Stop watching the clock.

10. act differently in front of their leaders. This is an indication of low self-confidence. They have doubts about their own ability to lead and they will act like little children when authority is present. A confident person acts the same around everyone...


MSS: Thanks for the tag Sir! Sir Zakaria is one of my English Guru/Sifu (2001-forever). ;D

MEMOIR KEHIDUPAN DI UNIVERSITY APARTMENT (01)

Assalamu'alaikum w.b.t dan Salam Sejahtera.

01. University Apartment bukanlah nama sebuah universiti atau institut pengajian tinggi, malah jauh sekali membawa maksud konsep "Universiti Dalam Apartment" mahupun "Apartment Dalam Universiti" (pernah dengar konsep "Universiti Dalam Taman"?).

02. University Apartment atau disebut 'UA' ini merupakan sebuah tempat kediaman (perumahan) jenis apartment/flat, yang letaknya berdekatan dengan beberapa nama (tempat) gergasi seperti Universiti Malaysia Sabah (UMS), Alamesra, 1Borneo dan Kingfisher Sulaman. Oh tidak dilupakan, Kg. Rampayan, Kg. Dilema 1Malaysia (dulu Kg. Dilema Melayu, tapi mungkin PATI jadi majoriti dan berautoriti, ia pun jadi '1Malaysia'. Bodek beb, yeah.) dan beberapa kampung yang lain juga terletak berhampiran dengan UA.

03. Memandangkan letaknya UA ini berhampiran dengan tempat yang terkenal tadi, maka bolehlah kita mencongak komposisi penduduknya. Secara kasar, kelompok pelajar merupakan penghuni terbesar tidak kira sama ada menyewa atau mendiami rumah sendiri. Kelompok pekerja pula boleh dibahagi kepada dua kategori iaitu pekerja perkhidmatan awam dan bekerja sendiri.

04. Pecahan komposisi ini amat berguna bagi menaakul latar belakang UA. Jika kelompok pelajar yang paling ramai mendiami UA, maka boleh dikatakan sewa rumah di UA sudah masuk dalam kategori Popular dan Mampu Sewa/Milik. Perbandingan rambang boleh dibuat dengan membandingkan UA dan perumahan Kingfisher Sulaman yang betul-betul terletak berhadapan antara satu sama lain.

05. Pecahan kategori pelajar Institut Pengajian Tinggi (IPT) utama di UA terbahagi kepada Kolej Masterskill, UMS, Uinversiti Teknologi MARA (UiTM) dan Politeknik (Poli). Dari apa yang aku nampak, pelajar Masterskill, Poli dan UMS adalah muka-muka yang paling kerap dilihat, haha. UA (Fasa 1) merupakan asrama.. oupss.. kolej kediaman rasmi bagi awek-awek seksi lagi hot pelajar Masterskill. UMS dan Cosmopoint khabarnya mendominasi UA Fasa II yang mempunyai dua buah kedai runcit mini masing-masing satu di hadapan dan di belakang kawasan kediaman.

06. Bah cukuplah ini sebagai pendahuluan. Pengalaman peribadi akan dimuatkan dalam susupan yang seterusnya. Salam Hujung Minggu! ;D

Tuesday, November 15, 2011

BOHSIA MURAHAN


[REPORT PAGE]

'SELAMATKAN' GAMBAR-GAMBAR 'GEDIK' ANDA DI ALAM MAYA SEBELUM TERLAMBAT!

Cara paling selamat?
1. Mengurangkan tabiat suka bergambar dan memuat naik di alam maya.
2. Meningkatkan perlindungan terutamanya gambar-gambar peribadi.
3. Sentiasa berjaga-jaga dan beringat akan dua tip di atas.

Baca lagi kisah benar: [WSB]

Monday, November 14, 2011

TAMADUN MINYAK

Assalamu'alaikum w.b.t dan Salam Sejahtera.

Credit : postpeakliving

01. Tamadun yang biasa kita dengar dan pernah pelajari ialah tamadun-tamadun berasaskan negara-bangsa dan kaum-kaum tertentu di suatu tempat yang khas.

02. Tamadun-tamadun lain (kategori) ialah Tamadun Islam dan tamadun dalam kelas (dunia) Sains dan Teknologi.

03. Contoh tamadun dari sudut Sains dan Teknologi ialah Tamadun Batu, Tamadun Logam, Tamadun Arang Batu atau Tamadun Wap dan yang terkini ialah Tamadun Minyak.

04. Mengapa Tamadun Minyak? Kerana, segala aktiviti, sebab-musabab, perkiraan dan percaturan manusia pada masa kini adalah berasaskan bahan bakar petroleum. Ianya bermula dari revolusi perindustrian yang seiring dengan perkembangan pesat ilmu sains dan teknologi di Eropah.

05. Ada pepatah Melayu menyebut, kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. Maka, ini pula pepatah saya; kerana minyak bertelaga-telaga, habis negara porak-peranda.

06. Oupss, nanti dulu. Bagaimana negara menjadi porak-peranda disebabkan banyaknya khazanah minyak? Porak dan peranda ini berpunca dari dua sebab; Melawan kehendak Kapitalis dan kelemahan sendiri untuk menguruskannya.

Credit : speakingofdemocracy

07. Sistem Ekonomi dunia moden hari ini adalah berasaskan sistem Kapitalis. Kapitalis berasal daripada perkataan Capitalist. Capital pula membawa maksud modal. Maka, sistem kapitalis adalah sistem pemodal yang biasa digelar sebagai 'kaum pemodal'.

08. Rukun Iman kapitalis ialah untung dan untung maksimum. Kurang untung, tidak untung dan rugi adalah perkataan-perkataan yang menjadi taboo kepada kaum pemodal dan para penganut mazhab kapitalis.

09. Sayugia diingatkan, tidak semua golongan kaum pemodal ini adalah penganut warak dan soleh mazhab kapitalis. Ada dalam kalangan mereka yang masih memiliki pertimbangan rasional berlandaskan sifat-sifat lahiriyah kemanusiaan mereka. Mereka membuat untung, tetapi tidak sujud menyembah wang ringgit dan tidak naik ghairah melihat angka-angka Dollar.

Credit : dallasnews

10. Perang diletuskan untuk membantu kaum pemodal yang berselindung di balik tirai lembaga-lembaga (Board of Director misalnya) industri senjata dan industri minyak. Sudah melabur, modal dan untung ditagih.

11. Serbuk peluru mesti ditaburkan, bom canggih wajib diletupkan, kereta kebal dan ketumbukan persenjataan perang yang lain sudah tentu ingin diperagakan dipentas yang sebenar-benarnya nyata. Mana syok kalau asyik demo latihan ja, kan.

11. Negara-negara yang memiliki khazanah dan kekayaan minyak dipaksakan untuk menurut kehendak kapitalis alias kaum pemodal di Wall Street dan di Malaysia, kita ada Bursa Saham Malaysia. (Ada sesetengah orang kata tempat ni adalah tempat businessmen berjudi). Kaum pemodal menggodam kepala-kepala pemerintah negara-negara yang berkuasa dan juga di negara yang memiliki kekayaan tadi supaya mewujudkan segala macam akta dan peruntukkan yang membolehkan perancangan mereka berjaya. Jika ingkar, maka segala macam ragam akan menyusul dengan pelbagai alasan yang biasanya macam sial. Semuanya tipu hidup-hidup dan madah berhelah. Iraq dan Libya adalah contoh terbaik. Perang Arab-Israel pada era 60an dan 70an dahulu juga contoh yang terbaik.

12. Minyak adalah sumber yang tidak boleh diperbaharui. Apabila emas hitam ini telah habis dan pupus sepenuhnya, kepanikan akan melanda seluruh dunia. Saya yakin fenomena ini jauh lebih dahsyat daripada apa yang digambarkan oleh filem 2012.

13. Bayangkan ketika itu, stesen minyak yang terletak ditepi-tepi jalan menjadi bangunan terbiar. Tangki bawah tanah bakal menjadi barang artifak untuk dimuziumkan. Dan yang paling dahsyat ialah melihat jutaan (mungkin berbillion-billion) kenderaan sama ada di darat, air, udara dan angkasa lepas yang berasaskan bahan api ini tersadai menjadi barang antik atau masuk kilang besi buruk. Wow, industri besi buruk tentu melonjak naik.

Credit : telecoms

14. Kereta adalah kenderaan paling popular digunakan. Kewujudan kereta mewujudkan jalan raya, lebuh raya dan flyover bertingkat-tingkat. Pembinaan jalan raya bermaksud tanah - sama ada rezab atau bukan - digunakan untuk memenuhi keghairahan masyarakat untuk menggunakan kereta. Kalau boleh, jika jumlah rakyat adalah seramai 28 juta orang, maka jumlah kenderaan darat juga perlu 28 juta buah. Para pemain industri permotoran dan kereta (bersama kaum pemodal yang ada disebalik tirai 'pemegang saham') tentu tersenyum lebar sampai ke cuping telinga.

15. Kesesakan jalan raya tidak akan selesai dengan menambah bilangan, lebar, lorong, dan tingkat jalan raya kerana kenderaan akan terus bertambah untuk memenuhinya. Akhirnya, banyak tanah dan kawasan yang berpotensi untuk dijadikan kawasan penanaman sumber makanan seperti padi, sayur, buah, kolam ternakan darat dan hasil ladang yang lain untuk keperluan warga sendiri telah hilang. Para pemaju pula pening memikirkan rekabantuk bangunan perumahan terutama jenis Apartment kerana perlu mengambil kira jumlah anggaran bilangan manusia dan kereta (untuk kawasan parking).

16. Malaysia memiliki khazanah kekayaan dari bawah tanah, darat dan laut. Segala hasil darat dan laut sendiri sepatutnya tidak mengalami kekurangan. Bayangkan tanah-tanah yang berpotensi untuk tanaman hasil makanan warga sendiri tadi, jika dimajukan, sudah tentu kita tidak perlu mengimport beras, daging lembu, susu lembu, ikan, dan pelbagai lagi sumber makanan lain. Malaysia adalah pengeluar kedua utama minyak kelapa sawit (sebelum ini no.1 dunia dan sekarang di belakang Indonesia) tetapi stok minyak makan dipasaran ketika musim perayaan sentiasa missing-in-action. Ini permainan siapa?

17. Begitu juga dengan minyak petroleum Malaysia; khabarnya yang berkualiti tinggi dinikmati oleh warga luar negara, dan bakinya yang kurang kualiti adalah 'hadiah' untuk warga sendiri? Permainan apakah ini?

18. Saya adalah pengikut aliran minyak habis. Oleh itu, segala rangka struktur ekonomi dan gaya hidup berasaskan minyak ini perlu segera diubah dan diganti dengan alternatif yang telah lama disyor oleh cendikiawan. Melalui fahaman ini, kita akan faham kenapa kita tidak perlu memakai tali leher di siang hari di Malaysia tanah khatulistiwa ini, tidak kemaruk memasang penghawa dingin di setiap bangunan dan yang maha mustahak ialah kita tidak lagi bermuka tegang kerana traffic jammed dan kehabisan stok makanan semasa musim perayaan.

YEAH, GOOGLE+ IS DEAD


Credit : The Nex Web


More at Google+

Friday, November 11, 2011

GROUND COVERS & WEEDS IN PLANTATION

-PRESENTATION-

Best view = Full screen (Click Go Full Screen).



Other weeds picture and some additional information = [click]

Note: Presented by Group 6 | Plant Science | PM19 SSTC. Pictures and some graphical illustration are not owned by us. We will update the list of source soon. Thanks.


Dokumen ini boleh dimuat turun dan dialu-alukan untuk dikongsikan kepada semua asalkan tidak bersifat komersial (keuntungan). Moga bermanfaat!

Wednesday, November 09, 2011

11 SOALAN SE UNTUK MSS

Assalamu'alaikum w.b.t dan Salam Sejahtera.

Lama sudah eh aku nda main Tag-tag ni. Kali ni, aku ada sebab untuk main lagi permainan yang cukup popular dalam dunia blog-dan-blogger terutamanya di kalangan yang rindukan trafik dan cukup girang bila melihat trafik ini jammed. Hahaha..

Kali ni aku di Tag oleh S.Edora. Inilah sebelas soalan yang SE kepingin sangat mahu tahu dari aku. Naseb eh dia nda tanya soalan-soalan bonus macam "Bila majlis 'nasi minyak', kek 69 tingkat kamu dua ni kunu..?" dan seumpamanya. Fuhh, tarik nafas dalam-dalam, tahan, dan hembus keluar di hidung. Hahaha..

01. Apa pengalaman korang dalam berblogging ni?
Macam gantung ja soalan ni, haha. Setakat ni, nda pernah lagi dibubut* momok mahupun dikerjakan Anonymous yang pengecut.

02. Blog aku berat tak?
Dulu pernah berat, tapi sekarang kurang sudah. Belum timbang berat lagi, ehe.

03. Apa pandangan korang terhadap blog aku ni? best ke? menyampah tahap gaban ke?
Best bila ada pos puji/letak gambar (yang hot) aku, dia atau aku dan dia. Yang lain biasanya automatik jadi nda best. Hahaha...

04. Umur korang sekarang berapa?
Sebaya dengan Lee Chong Wei 5 tahun dari tahun 2011.

05. Aku comel tak?
Dia lagi comel, hahaha...

06. Kalau ada rm100 kat tengah jalan, apa korang buat?
Ambil dan bank-in untuk buat payment sama PTPTN, sewa domain dan pemiutang yang lain. Hahaha..

07. Entry apa yang korang paling suka kat blog aku ni?
Baca soalan 3, hahaha..

08. Bangun pagi, benda pertama yang korang buat?
Buka mata. Tu tanda bangun yang betul-betul punya bangun. Hahaha..

09.  Asal mana r?
Kudat

10. Dari mana korang boleh tahu tentang kehadiran blog ni? * ayat tak boleh bla *
Balik-balik promo di Friendster. Tu nampak. Hahaha..

11. Aku dah tak ada idea lah, sampai sini je boleh kan?
Kalau nda boleh, camna?


Yeah, aku sudah menjawap semua soalan dengan penuh yakinnya -- markah penuh.

Nota: Sebenarnya Tag ni ada Rules tapi aku sengaja nda ikut sebahagian besar peraturan tu. XD

BIOLOGICAL PROPERTIES OF SOILS

-PRESENTATION-




Best view = Full screen (Click Go Full Screen).


Note: Presented by Mohd. Farid Arif and Mohd. Samizul Samad | Soil Science | PM19 SSTC. Pictures and some graphical illustration are not owned by us. We will update the list of source soon. Thanks.


Dokumen ini boleh dimuat turun dan dialu-alukan untuk dikongsikan kepada semua asalkan tidak bersifat komersial (keuntungan). Moga bermanfaat!

Saturday, November 05, 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 1432H

Assalamu'alaikum w.b.t dan Salam Sejahtera.

Insya Allah esok Hari Raya Haji akan disambut oleh semua umat Islam khususnya di Malaysia. Dikesempatan ini, aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Haji kepada semua yang mengenali diri ini dan juga pengunjung laman Samizul Dot Net ini.





Kepada yang telah memasang niat untuk menunaikan ibadah Korban, selamat menunaikannya.

Tidak dilupakan, selamat bercuti kepada semua dan hati-hati dalam perjalanan balik ke kampung. Semoga selamat sampai dan selamat juga kembali. ^^,